Wat is yoga?

Saswitha Yoga bij Lotus Touch

Yoga vindt zijn oorsprong in India. Ik volg de opleiding tot yoga docent bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. In deze vierjarige opleiding vormt de klassieke yogatraditie de basis maar blijft het contact met de westerse cultuur en traditie behouden.

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaan. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Rooster & tarieven

Op dit moment worden de yogalessen van Katerina gegeven bij Pop-Up Yoga in Hoogland, voor meer informatie kun je kijken op de website: www.pop-upyoga.nl

*Algemene voorwaarden zijn van toepassing

Ook meedoen?

Neem contact op voor het inplannen van een proefles

  Ik ben enorm blij dat ik Katerina en Lotus Touch heb gevonden afgelopen zomer. Sindsdien volg ik met veel plezier de yogalessen. Er heerst een prettige sfeer, Katerina heeft een fijne stem en de lessen zijn heel toegankelijk.

  Kaylee Eijer
  Kaylee Eijer

  Het is heerlijk ontspannen met een ayurvedische massage die persoonlijk op mij afgestemd is. De rustgevende omgeving draagt daar zeker aan bij. Katerina neemt de tijd voor haar klanten. Ontspanning ten top dus!

  Niels Jonker
  Niels Jonker

  Professionele rustige benadering, fijn stemgeluid tijdens de lessen, mooie opbouw van de lesstof.

  Carla van de Hoef