Katerina Poposka

Mijn naam is Katerina Poposka. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de mens. Het lichaam, de geest, de ziel en de verbinding tussen deze drie. Hoe het lichaam beweegt, waarom spanning ontstaat en waarom het ziek wordt. Wat mij nu het meest interesseert is hoe het lichaam en de geest ontspanning kan ervaren. Deze interesse heeft mij geleid tot het volgen van diverse massage opleidingen waaronder Ayurvedisch massage therapeut. Ook ben ik in opleiding tot yoga docent. Dit is mijn passie, het werk in de wereld van ontspanning geeft mij energie!

Voor mij is de combinatie van een ayurvedische levensstijl, massage en yoga de ideale wijze om gezond te blijven. In onze westerse manier van leven en al onze verantwoordelijkheden vragen veel van onze geest die onlosmakelijk verbonden is met ons lichaam. Wanneer stress langdurig aanwezig is, ontstaan er lichamelijke klachten en ervaren we geestelijke vermoeidheid. Door jezelf naast al je verantwoordelijkheden ook regelmatig rust en ontspanning te bieden kun je dit voorkomen. Het kan lastig zijn om hier balans in te vinden, soms zijn we het contact met ons lichaam kwijtgeraakt en kunnen we niet op tijd de signalen van stress opvangen.

Regelmatig yoga en meditatie beoefening brengen dit contact weer terug. Yoga is een persoonlijke weg naar bewustwording welke zijn oorsprong in India vindt. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen en vaak bewegen we juist te weinig, stijfheid of gespannen spieren zijn het gevolg. Tijdens een yoga les beweeg je de wervelkolom en gewrichten op alle mogelijke manieren en ervaar je innerlijke rust. Massage is een middel om het lichaam te behandelen tegen verschillende klachten, door afvalstoffen af te voeren worden blokkades opgeheven en voelt het weer soepel.